У Києві з’явилась перша шкільна обсерваторія

обсерваторія

У навчально-виховному комплексі “Домінанта” відбулося відкриття першої в столиці Шкільної обсерваторії імені Л. Каденюка.

Про це повідомляє НВК “Домінанта”

Відтепер уроки астрономії та фізики можна буде проводити на даху навчального закладу просто неба, а юні дослідники космосу зможуть спостерігати за зоряним небом і робити астрономічні відкриття навіть під час перерв між уроками.

Оглядовий майданчик з телескопом розташовано у спеціально змонтованому куполі та облаштовано високотехнологічним електронним обладнанням з оснащенням програмним забезпеченням для проведення фронтальних демонстрацій, лабораторних та практичних робіт.

Викладач зможе керувати процесом та обробкою результатів зі свого комп’ютера або використовувати інтерактивний модуль. Комети, зірки та навіть астероїди можна буде знайти і відстежити в онлайні.

У майбутньому в зоряній лабораторії планують проводити міжпредметні заняття, конференції, майстер-класи та навіть екскурсії для охочих.

Зазначається, що шкільна обсерваторія дасть можливість розширити розуміння сучасних тенденцій світу, популяризувати науку серед молодого покоління та заохотити здобувачів освіти до занять науково-дослідницькими проєктами.

Джерело

Next Post

Посади, на яких можна працювати з дому: як шукати?

Пн Вер 27 , 2021
Дистанційна робота існувала з самого початку розвитку комп’ютерної техніки та мережі інтернет. В останні ж два роки ця тенденція стала розвиватися тільки швидше, використовуючи весь технічний арсенал можливостей для роботи з дому. Головні принципи пошуку роботи В першу чергу необхідно визначитися з напрямком. Наприклад, що особисто ви можете робити? Вести […]
Дистанційна робота

Можливо ви пропустили?