У гімназії Києва масово отруїлися майже 200 дітей

лікарня

Після старту навчального року в одній з гімназій Києва масово захворіли діти – майже у 200 учнів виявили симптоми кишкової інфекції – температура, блювота, діарея. В одній з учениць на наступний день діагностували норовірус.

Номер гімназії не розкривають до отримання результатів експертизи

Відзначається, що деяким дітям почало ставати погано ще 2 вересня. Їх забирали з навчання додому з температурою і розладами шлунка. Уже ввечері батьки деяких школярів почали скаржитися в загальних чатах, що деякі діти отруїлися, проте таких випадків спочатку було небагато. Вже на ранок п’ятниці, 3 вересня, хворих дітей стало більше і симптоми у всіх однакові – блювота, температура, діарея.

У той же день стало відомо, що в одній з учениць діагностували норовірус – гостру кишкову інфекцію.

Припущення про те, що гімназисти підхопили саме вірус висловила лікар, яка оглядала одну з учениць.

“Діти різного віку, в їдальню вони ходять по черзі, ця дитина не харчується в їдальні взагалі. Тому безпосередньо зі столовою я не можу це зв’язати. Але це може свідчити про те, що це вірус, який передається, можливо, повітряно-крапельним способом “, – розповіла жінка журналістам.

Варто відзначити, що школярів з такими симптомами в гімназії нарахували не менше 170. Це учні з 2-го по 5-й клас. Також є інформація, що захворіли деякі батьки.

Норовірусна інфекція – гостра кишкова інфекція, яку також називають “зимовою блювотну хворобу”. Ця інфекція викликає 6-17% випадків гострих кишкових інфекцій і характеризується розвитком гострого гастроентериту і дегідратації.

Джерело

Next Post

У Києві російська блогерша влаштувала скандал під час виступу

Пн Вер 6 , 2021
Російська блогерша, справжнє ім’я якої Дарина Зотеєва, образила і принизила гостя нічного клубу в Києві на очах фанатів, які її підтримували. Про це повідомляє спільнота Київ Зараз. Дівчина виступила в київському клубі. Їй не сподобався чоловік у білій панамці, і вона влаштувала скандал, нецензурно лаючись, щоб охоронці його вивели. При цьому […]
Інстасамка

Можливо ви пропустили?