Кличко звернувся до НАБУ через заяви Богдана про хабарі

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Національне антикорупційне бюро з проханням відкрити кримінальну справу з приводу заяв глави Офісу президента Андрія Богдана про пропозицію йому хабара якимось посередником від імені міського голови. Про це Кличко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«30 липня 2019 на прес-конференції пан Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому в розмові пропонували хабар в 20 млн доларів. І нібито цей розмова відбувалася в інтересах київського міського голови, тобто в моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні “переговори”! А такі висловлювання пана Богдана, який є керівником Офісу президента України, підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних злочинів », – написав Кличко.

Мер Києва підкреслив, що слідчі повинні встановити, хто і кому хотів дати хабар і від чийого імені надходило таку пропозицію, а також чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Інакше Кличко має намір вимагати від Богдана вибачень за поширення неправдивої інформації.

«Наслідком подібних заяв повинні бути не тільки публікації їх на прес-конференціях. Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію та встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України, сказав журналістам правду », – закінчив столичний голова.

Джерело

Next Post

У київській підземці встановлюють бокси для QR-квитків

Чт Сер 1 , 2019
На станціях київського метрополітену вже почалося підключення автоматів для придбання SMART CARD та одноразових QR-квитків.  Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.   – Е-Квиток стає ще доступнішим. У КП «Київський метрополітен» почалося підключення технічних комплексів для купівлі, поповнення транспортних карток та придбання одноразових QR-квитків. Таким чином, після підключення усіх 207 приладів […]
метро

Можливо ви пропустили?