Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Дата

Кабінет міністрів вирішив припинити авіасполучення з Білоруссю.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль після позачергового засідання уряду, як відбулося у вівторок, 25 травня.

“З 00 год. 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП “Украерорух” вжити для цього необхідних заходів. Крім того, українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь”, – цитує Шмигаля його пресслужба.

Рішення уряду пояснюється примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську заради затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Мінськ досі був пересадочним пунктом при польотах між Україною та Росією.

23 травня в аеропорту Мінська затримали колишнього головного редактора опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича. Літак, в якому перебував журналіст, здійснив аварійну посадку нібито після повідомлення про мінування.

Ryanair в свою чергу заявили, що про загрозу на борту екіпажу рейсу авіакомпанію повідомили диспетчери з Білорусі, вони ж дали вказівку перенаправити літак в аеропорт Мінська.

Після цього європейські авіакомпанії почали літати в обхід Білорусі, а президент України Володимир Зеленський ініціював рішення про повне припинення авіасполучення з Республікою Білорусь і перенаправлення всіх авіарейсів в обхід її повітряного простору.

Next Post

У центрі Києва знайшли схрон з боєприпасами

Вт Тра 25 , 2021
Служба безпеки України виявила схрон зброї та боєприпасів у Печерському районі столиці. Про це повідомляє пресцентр СБУ. Засоби ураження були приховані в одній з дренажно-штольних систем міста, що належить до об’єктів критичної інфраструктури. Правоохоронці вилучили зі схованки: протитанковий гранатомет РПГ-22; автомат АКМ-74; 4 тротилові шашки загальною вагою 1,2 кг; майже […]
боєприпаси

Можливо ви пропустили?