Перші вакцини від Pfizer вже сьогодні отримають жителі Київської області

Pfizer

Щеплення вакциною Comirnaty від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech почалися з сьогоднішнього дня, 18 квітня, з Київської області. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ в Facebook.

У решті регіонів вакцинація препаратом стартує 19 квітня після того, як вакцину доставлять на обласні склади.

Вакцини доставили з національного складу в регіони – по 1 170 доз в кожну з областей і Київ. Разом з вакцинами будуть доставляти розчин для їх розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Приватна логістична компанія щотижня (при необхідності – частіше) буде розвозити вакцину з національного складу, де вона буде зберігатися в спеціалізованих морозильних камерах з дотриманням температурного режиму від -60 ° C до -80 ° C, на регіональні склади в спеціальних контейнерах з сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури.

На регіональних складах вакцина буде зберігатися в тих же термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом. Звідти попередньо розморожені до + 2 ° C – + 8 ° C флакони з вакциною будуть щодня видавати мобільним бригадам, які повинні використовувати її протягом 120 годин.

Нагадаємо, що першу з двох щеплень проти коронавируса зробили 3 333 людям. Загалом перше щеплення вже отримали 449 192 особи, ще п’ятеро завершили вакцинацію – отримали другу дозу.

Next Post

УВАГА! Київ накриє туман, видимість буде мінімальна

Нд Кві 18 , 2021
Сьогодні вночі та вранці 19 квітня у Києві буде туман, видимість 300-500 м. Про це повідомляє Київська служба порятунку. Фахівці рекомендують водіям під час керування автомобілем у тумані дотримуватися наступних порад: знизити швидкість руху; при наявності протитуманних фар увімкнути їх разом із ближнім світлом; тримати безпечну дистанцію з іншими автомобілями; при зупинці увімкнути аварійну […]

Можливо ви пропустили?