СБУ спіймала на хабарі чиновника Національної академії наук

Хабар

Служба безпеки України викрила у хабарництві заступника директора Інституту електродинаміки Національної академії наук.

Про це повідомляє прес-служба управління СБУ в Києві та області. В ході досудового розслідування встановлено, що доктор технічних наук вимагав гроші від приватного підприємця. За це він обіцяв надати в оренду нежитлове приміщення Інституту електродинаміки НАН України в одному з центральних районів столиці.

Правоохоронці задокументували отримання чиновником першої частини авансу і затримали фігуранта в робочому кабінеті під час отримання другої частини неправомірної вигоди. Потім комерсант мав платити 50 тисяч гривень щоквартально протягом дії тривалого договору оренди, укладеного всупереч вимогам чинного законодавства.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України проводяться обшуки за місцем роботи фігуранта в Шевченківському районі Києва.

Вирішується питання про повідомленні затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу і звільнення з займаної посади.

Викриття протиправної діяльності проводилося спільно зі слідчими Солом’янського управління поліції ГУ Нацполіціі в Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 9.

Раніше ми повідомляли, що в п’ятницю почне курсувати електричка до Бучі.

Next Post

До роковин Куренівської трагедії в Бабиному Яру буде відкрита інсталяція

Чт Бер 11 , 2021
Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” відкриє нову інсталяцію із серії “Погляд у минуле” у Києві. Її мета – нагадати про Куренівську трагедію, що сталася 60 років тому, та вшанувати пам’ять загиблих у ній. Про це розповіли у пресцентрі установи. Там нагадали, що 13 березня 1961 року о 8:30 потужний селевий потік прорвав […]
Бабин Яр

Можливо ви пропустили?