Кабінет міністрів запропонував “навести порядок” з прожитковим мінімумом і відв’язати від нього штрафи

Кабінет міністрів ініціював реформу прожиткового мінімуму, звузивши сферу його використання.

Пакет з чотирьох відповідних законопроєктів було затверджено на засіданні уряду в середу.

Кабінет міністрів

“Ми пропонуємо запровадити нову методологію формування прожиткового мінімуму. Це має бути вартісна величина для визначення основних соціальних потреб людини на мінімальному рівні. Він буде визначатися і застосовуватися виключно для визначення основних соціальних гарантій. Це мінімальна зарплата, мінімальна пенсія за віком, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям та інші види державної соціальної допомоги, які є основним джерелом доходу людини”, – сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна, яка представляла це питання.

Вона сказала, що зараз прожитковий мінімум використовується для розрахунку близько 180 штрафів, платежів, стягнень.

У випадку, якщо реформа пройде через Верховну Раду, замість прожиткового мінімуму з 2022 року будуть використовуватися базові величини для грошових платежів і стягнень. Їх будуть щорічно індексувати на рівень інфляції.

Розмір цих штрафів, платежів і стягнень змінюватися не буде, оскільки базова величина буде дорівнювати відповідним прожитковим мінімумам.

Нагадаємо, що прожитковий мінімум в Україні з 1 грудня 2020 року становить 2189 гривень, для дітей до 6 років – 1921 гривню, для дітей 6-18 років – 2395 гривень, для працездатних осіб – 2270 гривень, для непрацездатних – 1769 гривень.

Джерело

Next Post

Вулиця Петра Сагайдачного залишиться пішохідною

Ср Січ 27 , 2021
Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу КМДА та залишив чинним розпорядження, яким впроваджено пішохідну зону на Контрактовій площі та на вул. Петра Сагайдачного до вул. Андріївської. Нагадаємо, що пішохідна зона запроваджена ще у 2017 році. Проте у травні минулого року Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов кількох громадян, чим скасував […]
вулиця Сагайдачного

Можливо ви пропустили?