У Києві “сурогатна” мати продала китайцям власну дитину

У Києві судитимуть матір, яка під виглядом дитини, отриманої методом штучного запліднення, продала іноземцям власне немовля. Про це повідомили у Київській місцевій прокуратурі № 5.

Як повідомляється, 30-річну жінку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людиною, вчинена щодо малолітнього, за попередньою змовою групою осіб).

Встановлено, що у 2018 році до одного з столичних медцентрів, який пропонує послуги у сфері репродуктивної медицини, звернулися громадяни Китаю із бажанням знайти сурогатну матір для їхньої майбутньої дитини.

Клініка надала іноземцям таку послугу: подружжя уклало договір із українкою, яка за винагороду у сумі близько 400 тис. гривень обіцяла виносити та народити немовля, біологічними батьками якого буде зазначене подружжя. Після того, як факт батьківства підтвердять генетично, дитину обіцяли передати подружжю на виховання.

Клініка мала здійснити потрібні медичні процедури із запліднення, ведення вагітності та пологів.

Проте всі спроби здійснити запліднення медичними методами у клініці виявилися марними – вагітність не виникала.

Однак жінка вирішила заради обіцяних грошей піти на обман – вона завагітніла від свого співмешканця. Клініка та «сурогатна» матір заявили іноземцям, що майбутня дитина – їхня. Коли немовля народилося, документи про генетичну спорідненість із батьками-китайцями було підроблено. Жінка отримала обіцяні кошти.

Під час оформлення китайського громадянства було проведено повторний тест ДНК, який заперечив спорідненість малюка і подружжя.

За шахрайство та торгівлю людьми жінці й  працівникам клініки загрожує від 8 до 15 років тюрми.

 

Next Post

У "Феофанії" провели унікальну операцію з видалення з грудної клітки пацієнтки пухлини вагою 4,5 кг

Сб Вер 19 , 2020
Це перша подібна операція в Україні – процедура дорога, потребує особливої апаратури та відповідної кваліфікації лікарів. У лікарні «Феофанія» Державного управління справами провели унікальну операцію, під час якої видалили з грудної клітки пацієнтки пухлину вагою 4,5 кг. Про це повідомляє прес-служба Офісу глави держави. «Лікарі клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління […]
феофанія

Можливо ви пропустили?