Сферу обслуговування до 2021 року повністю переведуть на українську мову

Українська мова

Спілкуватися на іншій мові можна буде виключно на прохання клієнта.

З 16 січня 2021 року всі постачальники послуг в Україні, незалежно від форми власності, повинні обслуговувати споживачів і надавати інформацію суто українською мовою.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у Facebook категорично нагадав про обов’язкове спілкування українською мовою в установах сфери обслуговування.

“З 16 січня 2021 року мова обслуговування споживачів – українська”, – написав Кремінь.

За словами омбудсмена, норми мови у сфері обслуговування регулюються статтею 30 закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“У супермаркеті і в інтернет-магазині, в кафе, банку, на АЗС, в аптеці або бібліотеці, де б ти не був – обслуговування має бути українською. Тільки на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися іншою мовою”, – сказав правозахисник.

Кремень підкреслив, що кожен, чиї права з отримання послуги українською мовою порушені, має право звернутися до омбудсмена.

Раніше ми повідомляли, що Рада відклала обов’язкові РРО для більшості категорій ФОП

Next Post

У Києві бензовоз протаранив припарковану вантажівку

Ср Гру 2 , 2020
В результаті ДТП загинув чоловік. Про це повідомляють “Вартові еспресо”. Зазначається, що подія сталась уночі у Святошинському районі столиці. “За попередніми даними, автоцистерна-бензовоз DAF протаранила припарковану в правій смузі вантажівку Renault Magnum, водій якої відпочивав. Удар був такої сили, що передня частина автоцистерни знищена вщент. Водій бензовозу отримав травми, несумісні з […]
ДТП

Можливо ви пропустили?