Білорус 7 годин простояв на колінах біля посольства Білорусі в Києві

Антон Лукашук, який виїхав з Білорусі кілька днів тому, 21 листопада в знак солідарності з репресованими співвітчизниками 7 годин простояв на колінах і в кайданках перед білоруським посольством у Києві.

Про це повідомляє Радыё Свабода.

Активіст заявив, що ціль його акції – привернути увагу президента України Володимира Зеленського до беззаконня, яке панує в Білорусі, і попросити його спростити перебування білоруських громадян в Україні.

Тепер білоруси можуть перебувати в Україні 90 днів протягом шести місяців без реєстрації з можливим продовженням терміну перебування за наявності підстав.

Антон Лукашук розповів, що займався комп’ютерною графікою в Білорусі і був змушений виїхати під загрозою можливого кримінального переслідування, оскільки його персональні дані були оприлюднені – він співпрацював з одним із заборонених телеграм-каналів у Білорусі.

Зараз він звернувся до польського консульства в Україні щодо отримання гуманітарної візи.

Антон також хотів телефоном поговорити про порушення прав людини в Білорусі із Зеленським. Але така розмова не відбулася.

Нагадаємо, Шмигаль підтвердив, що існує реальна вірогідність запровадження жорсткого карантину в Україні.

Next Post

Мертву дівчину виявили в туалеті парка у Києві

Нд Лис 22 , 2020
Біля одного з ресторанів Києва в Голосіївському районі знайдено тіло дівчини, яку, попередньо, задушили. Про це інформують “Вартові еспресо“. “Вранці в неділю, 22 листопада в Голосіївському парку Києва, біля вбиральні знайшли мертву напівроздягнену дівчину. За попередніми даними її задушили”, – йдеться в повідомленні. На місці працюють патрульні поліцейські і слідчо-оперативна […]
поліція

Можливо ви пропустили?