Вулицю в Києві назвуть на честь американського журналіста, що розповів світові про Голодомор

Провулок у Шевченківському районі назвуть на честь журналіста Гарета Джонса, який одним з перших розповів світу про Голодомор 1932-33 років в Україні.

Крім того, нове ім’я присвоять і скверу на вул. Січових Стрільців. Його назвуть на честь оперного співака Мусліма Магомаєва.

Таке рішення було прийняте сьогодні на пленарному засіданні Київради.

Іменем Гарета Джонса назвуть провулок у Шевченківському районі.

Джонс – один із перших західних кореспондентів, що розповів світові правду про Голодомор у 1932-33 роках.

29 березня 1933-го Гарет Джонс скликав у Берліні прес-конференцію, на якій вперше публічно заявив про катастрофічний голод в Україні. Прес-реліз передрукували провідні світові видання, зокрема New York Evening Post та Manchester Guardian.

Іменем оперного співака Мусліма Магомаєва назвуть сквер на перехресті вулиці Січових Стрільців та непарної вулиції В’ячеслава Чорновола.

Next Post

Голова Київської облради Стариченко подав у відставку

Чт Лип 30 , 2020
Голова Київської обласної ради Микола Стариченко подав у відставку. Про це повідомляє пресслужба облради. Своє рішення він пояснив «низкою інсинуацій, інтриг та брудних технологій, які набирають оберти в період передвиборчої кампанії» та в яких він не збирається брати участь. Крім того, Стариченко повідомив, що нещодавно в обласній раді було створено депутатську […]
стариченко

Можливо ви пропустили?