Діловий центр столиці можуть перенести в промисловий район

У Києві розробники генерального плану пропонують перенести діловий центр столиці в промисловий район Теличка. Про це говорять вже понад 10 років. Громадські активісти вважають, що цю територію хочуть просто забудувати новими житловими комплексами.

Розробники проєкту кажуть, що перенесення центру дозволить розвантажити Київ. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Генерального плану Києва.

Що хочуть розмістити в районі Телички:

  • державні адміністративні установи й міжнародні представництва;
  • ділові, інформаційні, торговельні та спортивні комплекси;
  • зони реабілітації природного комплексу на територіях прилеглих до Дніпра.

Це називають житлово-громадським центром. Ось так він може виглядати:

Орієнтовна площа будівель може скласти за попередніми розрахунками близько 4,5 мільйонів квадратних метрів, де можна організувати близько 150 тисяч робочих місць, вважають розробники генплану.

Теличка
План ділового центру в районі Теличка / facebook.com/genplankyiv

Що розташовано зараз на Теличці:

Це одна з найбільших промислових зон Києва на Правому березі. Там розташовані підприємства будівельної індустрії та енергетики.

Основна частина первинних підприємств на території промзони не працює та перебуває в занедбаному стані, приміщення орендує дрібний бізнес.

Чому хочуть перенести центр саме в цей район

Розробники говорять про те, що ця територія розташована близько до центру й там зручна транспортна розв’язка, вихід до річки Дніпро. Все це робить район дуже привабливим.

Нагадаємо, у ВООЗ вважають недоцільним закриття шкіл та садочків через коронавірус.

 

 

 

Next Post

У Києві за добу зловили 33 п'яних водіїв

Чт Лис 19 , 2020
У Києві 18 листопада патрульні поліцейські виявили 33 водіїв, у яких були ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння. Як розповіли у пресслужбі патрульної поліції Києва, на всіх порушників були складені адмінматеріали за статтею 130 КУпАП. Усього протягом доби патрульні зафіксували 80 дорожньо-транспортних пригод. З них 3 – із потерпілими. Раніше ми […]
Поліція

Можливо ви пропустили?