Сьогодні починає працювати новий механізм отримання “пакета малюка”

З 1 вересня починає працювати новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги пакет малюка. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

“Тепер у батьків є право вибирати, що для їхнього малюка є необхідним: чи потрібна їм одяг, якщо у них вже є діти, особливо діти які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і йому не підходять засоби, передбачені в формі пакету “, – відзначили в Мінсоцполітики.

Крім цього, замість “пакета малюка”, після закінчення їх в регіонах, буде надаватися грошова компенсація. Однак кошти повинні бути витрачені протягом року з дня їх зарахування на рахунок.

Хто може отримати компенсацію?

  • громадяни, які у 2020 році не отримали “пакет малюка”, можуть звернутися за грошовою компенсацією протягом 12-и місяців з народження дитини;
  • українці, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною проживають на території України на законних підставах (або прийомні батьки, опікуни) і забезпечують належні умови для догляду за ним.

Батьки повинні звернутися до структурного підрозділу з питань соцзахисту населення, виконавчий орган сільської, селищної, міської ОТО.

Які документи необхідні?

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • довідка з пологового будинку про неотримання одноразової допомоги (у разі народження дитини в 2020);
  • копія паспорта або ідентифікаційного номера.

 

Next Post

Осінь розпочалась з рекорду: ніч на 1 вересня – найтепліша за 140 років

Вт Вер 1 , 2020
Вересень 2020 у Києві розпочався із температурного рекорду. Так, за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського ніч на 1 вересня у Києві виявилась найтеплішою за 140 років. Як повідомили в обсерваторії, температура не опустилась нижче +21,9°С. Попереднє рекордне значення 2004 року +18,9°С перевищено аж на 3,0°С. Джерело […]
Погода

Можливо ви пропустили?