Кличко заявив, що Київ повинен поглинути Коцюбинське

Рішення про приєднання Коцюбинського до Києва має ухвалити парламент

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що селище міського типу Коцюбинське повинне стати частиною Києва. На думку столичного голови, це, насамперед, – в інтересах мешканців селища.

«Ми вважаємо Коцюбинське частиною Києва. Бо селище міського типу є своєрідним анклавом на території столиці і не має шляхів автомобільного сполучення із жодним іншим населеним пунктом. Коцюбинське сьогодні не входить до жодного з адміністративних районів Києва і штучно підпорядковане в сферах освіти та медицини Ірпінській міській раді, – зазначив Кличко. – Натомість мешканці Коцюбинського користуються соціальною та комунальною інфраструктурою столиці. Бо фактично проживають в Києві. І вони повинні мати такі ж права, що і кияни. А не їхати в той же Ірпінь за отриманням довідок і сервісів».

Він додав, що мешканці селища давно виступають за приєднання Коцюбинського до Києва, а Київрада підтримала таке прагнення.

«Сьогодні деякі політики намагаються лобіювати приєднання Коцюбинського до Бучанського району, що є нелогічним ані з територіальної, ані з інфраструктурної, ані з соціально-економічної токи зору», – підкреслив Кличко.

«Тепер рішення про приєднання Коцюбинського до Києва – виключно за парламентом. І депутати мають виходити суто з інтересів жителів Коцюбинського, а не керуватися іншими міркуваннями та мотивами», – зауважив Кличко.

Джерело

Next Post

Головний санлікар столиці спрогнозував продовження карантину у Києві

Вт Лип 14 , 2020
Адаптивний карантин у Києві діятиме до 31 липня. Обмеження можуть продовжити ще на невизначений термін. Карантину доведеться дотримуватися, доки не зміниться тенденція щодо збільшення випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це 14 липня в інтерв’ю “Сьогодні” повідомив Олег Рубан, керівник Держпродспоживслужби Києва. На території української столиці продовжують фіксувати стабільно високі […]
Ночной Киев, Київ вночі

Можливо ви пропустили?