Кличко просить уряд відкрити метро з 25 травня

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що наземний транспорт у столиці почне відновлювати нормальну роботу з 22 травня, а про відкриття метро з 25 травня він проситиме уряд. Все через транспортний колапс.

“Я звертаюсь до уряду – після 22 травня, а точніше з 25 травня (бо 22 – це п’ятниця, а потім два вихідних), дозволити відновити роботу метро в столиці” – заявив Віталій Кличко.

Він додав, що це буде за умови того, що ситуація з пандемією не погіршиться.

“Столична влада не хотіла закривати метро і тримала його роботу до останнього – поки уряд не ухвалив рішення про призупинення роботи метрополітену в кількох містах. Але сьогодні, коли все більше людей повертаються до роботи, в місті відбувається колапс. І ми будемо наполягати на відновленні роботи метро”, – наголосив мер Києва.

Він також назвав “абсолютно утопічною” ідею спецперепусток у метро – “ми створимо страшенні натовпи і буде ще гірше”.

“Метро має відкритися для роботи в звичайному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці”, – відзначив Віталій Кличко.

Водночас він закликав бути відповідальними у метро і транспорті: дотримуватися дистанції, обов’язково носити маски і рукавички та їздити лише на роботу і у нагальних справах.

“Інакше буде інфекційний вибух”, – попередив Віталій Кличко.

Раніше у середу міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів журналістам, що урядь поки що не говорить про конкретні дати відновлення метро.

Next Post

Маленьких засновників Києва одягнули в захисні костюми медиків

Ср Тра 13 , 2020
13 травня в столиці України пройшла акція-перформенс на підтримку українських лікарів: скульптури малюків – засновників Києва Кия, Щека і Хорива і їх сестри Либіді, встановлені на Поштовій площі, одягнули в захисні протиепідемічні костюми. Організатори акції – автор цієї композиції скульптор Володимир Журавель і Союз ветеранів АТО на чолі з Тарасом […]
маленькі засновники Києва

Можливо ви пропустили?