В Андріївській церкві знайшли невідомі раніше написи

Про знахідку повідомив заступник директора по реставраційним і господарської праці в Національному заповіднику «Софія Київська» Вадим Кириленко.

Під час зняття мідного з позолоченням та посрібленням окладу престолу Андріївської церкви (ХVІІІ ст.) для планової реставрації, на цегляній основі під ним були виявлені 13 рядків невідомого тексту (дипінті). Більша частина тексту (9 рядків) була з невідомих причин забілена, але не знищена. До цього часу про надпис не було жодної згадки.

Під час розкриття тексту, стало зрозуміло, що в ньому йде мова про освячення Андріївської церкви на день пам’яті Св. Андрія Стратилата, яке відбулося 19 серпня 1767 р.

Next Post

Голови фракцій Київради звернулися до Президента призначити Віталія Кличка на посаду голови КМДА

Чт Вер 5 , 2019
Голови депутатських фракцій Київради звернулися до Президента України Володимира Зеленського призначити Віталія Кличка на посаду голови КМДА. «З метою забезпечення у місті Києві місцевого самоврядування, ми, голови депутатських фракцій Київської міської ради VIII скликання, звертаємося до Вас призначити на посаду голови Київської міської державної адміністрації Кличка Віталія Володимировича, обраного Київським […]
Виталий Кличко

Можливо ви пропустили?