З Києва до Білорусі запустять річковий туристичний маршрут

Крім того, проект з відновлення річкового шляху Е-40, який передбачає будівництво судноплавної траси довжиною понад 2000 км через річки Прип’ять, Дніпро і Вісла, щоб з’єднати Балтійське і Чорне моря, вийшов на стадію практичної реалізації.

Міністерство інфраструктури України веде організаційну роботу щодо запуску туристичного маршруту водним транспортом Київ-Мозир-Київ, перше судно планується запустити наприкінці квітня поточного року.

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на підсумки зустрічі в Мінську міністра інфраструктури України Владислава Криклія з міністром транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексієм Авраменком, під час якої сторони обговорили низку актуальних питань українсько-білоруського співробітництва в сфері транспортної інфраструктури та розвитку міжнародних транспортних коридорів Чорне море – Балтійське море, зокрема відновлення міжнародного водного шляху Е-40 за маршрутом Дніпро – Прип’ять. “Триває активна робота з організації туристичного маршруту водним транспортом Київ – Мозир – Київ з використанням судна «Світанок», яке належить держпідприємству «Адміністрація річкових портів». Готовність судна до виходу в рейс планується на кінець квітня 2020 року”, – сказано в повідомленні. Також повідомляється, що проект з відновлення річкового шляху Е-40, який передбачає будівництво судноплавної траси довжиною понад 2000 км через річки Прип’ять, Дніпро і Вісла, щоб з’єднати Балтійське і Чорне моря, вийшов на стадію практичної реалізації. «Нашим основним завданням і цілями подальшої співпраці є розвиток річкового судноплавства на річках Прип’ять і Дніпро, відновлення повноцінного судноплавства, у тому числі в рамках реалізації проекту Е-40.

Проект з відновлення міжнародного річкового шляху Е-40 вийшов на стадію практичної реалізації. Роботи з черпання і доведення судноплавних глибин до необхідного рівня, а також інші заходи, планується почати з відкриттям навігації», – цитує прес-служба Криклія. Крім того, Мінінфраструктури планує поточного року розширити зону Річкової інформаційної служби від Вишгорода в Київській області до кордону з Білоруссю.

Джерело

Next Post

На Київщині депутат влаштував бійку в міськраді

Сб Лют 8 , 2020
У п’ятницю, 7 лютого, депутат міської ради Вишгорода (Київська область) Борис Матко побився з місцевим підприємцем Ігорем Тиханом. Про це повідомила народний депутат 9-го скликання Верховної Ради від партії «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк на своїй сторінці в Facebook. За її словами, бійка відбулась під час сесії міської ради. Депутатка повідомляє, […]

Можливо ви пропустили?