Blood Bike. Українські волонтери доставлятимуть кров у лікарні Києва на мотоциклах

Українські волонтери з організації MotoHelp будуть доставляти компоненти крові в лікарні Києва на мотоциклах.

Договір про відповідну допомогу був підписаний з Київським міським центром крові, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Волонтери безоплатно будуть доставляти кров до медзакладів, яким вона терміново потрібна.

“Усе досить просто працює: учасники процесу підключені до спеціального мобільного додатку, завдяки якому вони дізнаватимуться про необхідність доставки крові у ту чи іншу лікарню. Той, хто буде територіально найближче до Центру крові, і стане перевізником”, – повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Фото: КМДА

Волонтери вже провели два тестових заїзди на чотирьох різних моделях мотоциклів, а також спільно зі столичним центром крові розробили план валідації.

“Результати валідації показали, що доставка компонентів крові у такий спосіб абсолютно безпечна для збереження якості компонентів крові та й набагато швидша, ніж звичайне доставка автомобілем”, – додав чиновник.

Мотоцикли, якими перевозять кров, отримали назву Blood Bike – вони використовуються для транспортування субстанції в невідкладних випадках між медичними установами та центром крові.

Подібні ініціативи діють у Великобританії та Ірландії.

Джерело

 

Next Post

Чергова пара визначних відміток з’явилася на «Площі Зірок»

Пн Жов 21 , 2019
Цього разу на честь українських кінозірок.   На столичній «Площі Зірок», яка є символом визнання, підтримки та популяризації національної культури, мистецтва і спорту, з’явилися зірки на честь народної артистки України Лариси Кадочникової, акторки театру та кіно, та заслуженої артистки України Ірми Вітовської, акторки та громадської діячки. На урочистому відкритті виконавча […]
Алея зірок

Можливо ви пропустили?