На Бориспільщині віднайшли місце поховання загиблих від Голодомору 1932-1933 років

поховання

Нещодавно в селі Городище Бориспільського району на приватній ділянці виявили кістки щонайменше шести людей

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної ради.

Про знахідку власниця ділянки спершу повідомила у поліцію. Людські кістки виявили робітники, які зводили фундамент під будинок. Правоохоронці приїхали і вилучили знайдене. Пізніше повідомили, що поховання старовинне і там мають працювати археологи, а не слідчо-оперативна група. Тоді й були викликані представники Бориспільського державного історичного музею, а також керівник ДПК “Штурм” Андрій Макаров, який здавна допомагає в пошуках військових, що загинули в роки Другої світової війни.

Відтак вдалося знайти і викопати шість кістяків людей. Це і дорослі люди, і люди похилого віку, і підлітки – 14-15 років. Поховані вони наче на цвинтарі, однак на картах, що є в доступі, цвинтар знаходився там, де він є зараз – за кілометр чи більше від місця знахідки.

Директорка Бориспільського державного історичного музею Наталія Йова відкреслила, що поховання можуть датуватися 1932-1933 роками, коли на Бориспільщині лютував Голодомор.

Як пояснила пані Наталія, за документами це поховання ніде не відмічене, що характерно для цього періоду. По-друге, тіла поховані на відносно невеликій глибині. Більшість голі, босі і не в домовинах.

Розкопки ще не завершені. Попереду можливі й інші знахідки. Знайдені залишки людей поховають на теперішньому цвинтарі. Місцевий священнослужитель запевнив, що всі будуть захоронені за християнським звичаєм, а за “братською” могилою доглядатимуть представники церкви.

Next Post

У Києві скасували плату за паркування на час локдауну

Пт Кві 2 , 2021
Плата за паркування автомобілів у Києві буде скасована з 5 квітня. Парковка буде безкоштовною до кінця локдауну. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу, який транслювався на Youtube. “З 5 квітня до завершення дії жорстких обмежень власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках комунального підприємства […]
Парковка

Можливо ви пропустили?