У Києві суд скасував пішохідні зони на Контрактовій площі і вулиці Сагайдачного

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував рішення Київської міської державної адміністрації про запровадження пішохідної зони на вулиці Сагайдачного та Контрактовій площі.

Про це говориться в постанові суду.

Позов про скасування відповідного розпорядження КМДА подали 6 осіб.

У рішенні сказано, що у органів місцевого самоврядування є право лише тимчасово обмежувати рух транспорту на вулицях (наприклад, на час ремонту або свят). На думку суду, повністю заборонити рух можна лише для окремих категорій транспорту і у виняткових випадках.

Суд також зазначив, що чинний Генеральний план Києва не передбачає створення пішохідної зони на місці проїжджої частини вулиці Сагайдачного. Міняти план можна раз на 5 років.

Джерело

Next Post

У Києві хворі на сказ собака та кіт покусали шістьох людей

Сб Тра 23 , 2020
У столиці протягом травня зафіксовано два випадки смертельної інфекції у тварин. Хворі на сказ собака та кіт покусали шістьох людей, зокрема маму з донькою. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Києві. Днями безпритульний кіт напав на жінку з донькою поблизу власного подвір’я у селі Віта-Литовська (Чапаєвка) Голосіївського району та покусав їх. – Під час […]
дика собака, сказ

Можливо ви пропустили?