Спека протримається до кінця тижня, але з опадами на вихідні

Про це повідомила метеоролог Наталка Діденко на своїй сторінці у фейсбук.

Далі приводимо пряму мову Наталії:

“У таку спеку спочатку пірнемо у наші моря та річки, а потім вже подивимося, що там – завтра)
Як ви можете побачити на карті температури води у Чорному, Азовському морях та Дніпрі – водичка прогрілася до 20-25 градусів.

Температура моря

Освіжилися і – знову у завтрашню спеку.

24-го червня максимальна температура повітря в більшості областей України становитиме +29+33 градуси, місцями +33+35 градусів. На відміну від більшості країн Західної Європи. Навіть у Мадриді буде свіжіше)).”

Жара в Европе

“Окремі короткочасні дощі ймовірні 24-го червня у західних областях, південній частині, а також торкнуться Житомирщини та Вінниччини.
Проте все ж домінуючою в Україні буде суха повітряна маса.

У Києві в четвер передбачається +32+34 градуси. Переважно сухо та сонячно, хіба що ввечері набіжать якісь хмарки і десь трохи капне. Але нічого серйозного.

У суботу-неділю до України наблизиться атмосферний фронт із Західної Європи, який принесе більше дощів і невелике послаблення спеки повсюди, окрім Сходу України, Дніпропетровщини та Запоріжжя.

А поки що – хекаємо і ховаємося у затінки, на вітерець, під вентилятори та кондиціонери (із розумом), носимо капелюхи й капелюшки, п’ємо побільше чистої води, варимо й охолоджуємо компоти, фаршируємо кабачки, протираємо вологою рукою котів, плануємо вихідні)”

Next Post

В історичній будівлі на Андріївському впав дах

Чт Чер 24 , 2021
У старовинній історичній будівлі в центрі столиці обвалився дах. Про це повідомили в групі «ЧЕСНО. Київ» на Facebook, Будинок розташований на Андріївському узвозі, 18. Двері цього унікального будинку декоровані композицією у вигляді двох портиків з накладними неоренесансному деталями. Це прикраса дозволила внести вхідну конструкцію в список 20-ти історичних дверей Києва. […]
Андріївський

Можливо ви пропустили?