Стало відомо, скільки грошей вивели із банку “Хрещатик”(ІНФОГРАФІКА)

Фонд гарантування вкладів фізосіб заявив, що 84% кредитного портфеля юридичних осіб банку Хрещатик – інсайдерські, ще 85% цінних паперів – “сміттєві”.

У рамках ліквідаційної процедури, почався продаж активів банку Хрещатик. Отримані в процесі реалізації кошти будуть направлятися на задоволення вимог кредиторів банку.

Попри те, що «на папері» вартість кредитів корпоративних клієнтів становить 4 005,68 млн грн, їх незалежна оцінка майже уп’ятеро менша – 834,36 мільйонів гривень.

Про це повідомляє ІНФОРМАТОР з посиланням на повідомлення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Серед причин, які впливають на ринкову вартість кредитів, – їх низький рівень обслуговування та малоліквідні застави.

Так, понад 84% кредитного портфелю юридичних осіб (на суму 3,38 млрд грн) – кредити видані пов’язаним із банком компаніям. З моменту визнання банку неплатоспроможним позичальники не обслуговують свої договори, попри те, що ведуть активну господарську діяльність.

Крім того, майже половина кредитного портфелю корпоративних клієнтів банку є фактично незабезпеченими:

– кредити на 1,068 млрд грн були видані під заставу «сміттєвих цінних паперів»

– і ще на 0,57 млрд грн – під заставу майнових прав за контрактами чи ж договорами поруки, або ж взагалі від початку були беззаставними.

При цьому, за кілька днів до введення тимчасової адміністрації (у період з 30 березня по 4 квітня 2016 року) керівництвом та акціонерами банку було застосовано схему, результатом якої стало згортання заборгованості низки пов’язаних юридичних осіб та вивільнення із-під застави високоліквідного забезпечення, вартістю майже 1 млрд грн.

У той же час, майже чверть активів ПАТ «КБ «Хрещатик» (на суму 1 868,23 млн грн) – боргові цінні папери пов’язаних за банком компаній. Попри те, що між банком та емітентами облігацій були укладені договори зворотного викупу, станом на січень 2017 року ці зобов’язання не виконані. При цьому, 85% облігацій (на майже 1,6 млрд грн) – незабезпечені. Випуск облігацій проводився під інвестиційні проекти.

У відомстві наголосили, що спроби виведення активів з банку продовжуються.

Банк Хрещатик

Банк Хрещатик

Банк Хрещатик

Next Post

Масштабна пожежа знищила 3 автобуси Київпастрансу

Нд Лют 12 , 2017
11 лютого о 0:38 сталася масштабна пожежа на території автобусного парку КП “Київпастранс” по вулиці Туполєва, в якій згоріли 3 автобуси. Про це повідомляє сайт Головного управляння надзвичайних ситуацій Києва. Рятувальники, що прибули на місце, встановили, що сталося загоряння одного із автобусів в окремо розташованому 1-поверховому ремонтно-господарському приміщенні. Вогонь перекинувся на […]
Пожар-Киев

Можливо ви пропустили?