На Солом`янці перевірили шкільні їдальні. Результати невтішні

21 жовтня у Солом’янському районі відбулися рейди щодо перевірки якості організації харчування у місцевих школах.

Заступниця голови Солом’янської РДА Олена Горпинченко, представники управління освіти району та батьки, зокрема, активісти спільноти «Батьки SOS», загалом обстежили 8 шкільних їдалень. Це заклади №26, 46, 60, 67, 115, 161, 187, 221.

Під час перевірки їдалень з’ясувалось, що ТОВ «ПОНТЕМ.УА», яке надає послуги з гарячого харчування учнів цих шкіл, не виконує покладені на нього зобов’язання та нехтує вимогами санітарних норм. Серед зафіксованих порушень:

  • протерміновані продукти, зів’ялі та навіть гнилі овочі, фрукти;
  • не дотримання сусідства харчових продуктів;
  • відсутність маркування, особливо на м’ясній та молочній продукціях;
  • невідповідність меню виданим стравам та не завірене двотижневе меню;
  • відсутність переліку буфетної продукції;
  • відсутність у деяких працівників компанії санітарної книжки та рукавичок;
  • добові проби не у повному обсязі.

«Якщо оператор ринку харчових продуктів, який надає послуги з харчування дітей, не може добросовісно виконувати свою роботу, то з ним потрібно прощатись. А позапланові перевірки шкільними їдальнями продовжуватимуться», — заявила під час інспекції Олена Горпинченко.

За результатами перевірки ТОВ «ПОНТЕМ.УА» та ГУ Держспоживслужби в м. Києві будуть направлені листи-претензії щодо негайного обстеження та вирішення питання.

Next Post

У Києві відкрили пам'ятник мосту

Вт Жов 22 , 2019
У столиці встановили чергову міні-скульптуру, присвячену пам’яткам міста. На цей раз в бронзі увічнили Ланцюговий міст. Як повідомила керівник проекту “Шукай” Юлія Бевзенко, це вже 22-та за ліком міні-скульптура, встановлена ​​в рамках ініціативи. Ланцюговий міст побудували в 1853 році. Проектував його англійський інженер Чарльз Віньоль. Міст став справжнім дивом техніки […]
Шукай

Можливо ви пропустили?