Добровольцям тероборони дозволили застосовувати стрілецьку зброю

тероборона

Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо національного спротиву та дозволила добровольчим формуванням тергромад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів.

«Члени добровольчих формувань територіальних громад мають право застосовувати під час виконання завдань територіальної оборони особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види озброєння та боєприпаси до них у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України», – йдеться у тексті поправок.

Серед найбільш суттєвих змін, які наразі внесені до закону – чітко виписані повноваження Сил спеціальних операцій, які керуватимуть Рухом опору, та надання добровольцям права використовувати стрілецьку табельну зброю, а в разі потреби за наказом Головнокомандувача ЗСУ й інше озброєння.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше ми повідомляли, що український актор не вважає Росію ворогом

Next Post

У Києві в під'їзді будинку знайшли тіло чоловіка.

Пт Січ 28 , 2022
У Дарницькому районі Києва 27 січня в під’їзді житлового будинку невідомий кілька разів ударив ножем місцевого мешканця. Від отриманих поранень киянин помер на місці події. Інцидент трапився на вулиці Тростянецькій, 12. “За попередньою інформацією, невідомий зловмисник завдав чоловікові, 1978 року народження, кілька ударів ножем. Від отриманих поранень він помер. Мотиви […]
вбивство

Можливо ви пропустили?