У Києві осквернили вже другий ханукальний світильник – в ста метрах від першого

Ханукія

Під удар потрапив ритуальний свічник Київської єврейської громади “Kedem”.

У Подільському районі столиці, на Контрактовій площі невідомі вандали осквернили ще один святковий іудейський світильник – ханукію. Інформацію про це, а також знімок з місця події опублікував Telegram-канал “Об’єднаної єврейської громади України” (ОЄГУ).

“На цей раз під прицілом вандалів виявилася ханукія Київської єврейської громади “Kedem”. Інцидент стався між запалюванням свічок 12 і 13 грудня, більш точний час встановлюється”, – повідомив лідер цієї єврейської громади, рабин Пінхас Вишедскі.

Зокрема, була розбита світлодіодна табличка, на якій зображено назву єврейської громади і привітання зі святом.

Прес-центр ОЄОУ нагадав, що це вже другий аналогічний акт вандалізму за останній час, причому на тій же локації:

“Попередня ханукія знаходиться на Контрактовій площі біля пам’ятника Сковороді, а ця – на тій же площі, але у колеса огляду”.

Повідомляється також, що в ГУНП Києва було направлено заяву за статтею 161 КК України – щодо порушення рівноправності громадян за ознакою національної та релігійної приналежності.

Раніше ми повідомляли, що на вітамінному заводу у Києві сталась пожежа. 

Next Post

У Києві на вихідних через ожеледицю травмувалися майже 1400 людей

Пн Гру 14 , 2020
У Києві за минулі вихідні (12 та 13 грудня) через ожеледицю на дорогах і тротуарах травмувалися 1 369 людей Про це повідомила керівниця пресслужби Департаменту охорони здоровʼя Київської міськдержадміністрації Наталія Вишневська. За її словами, за 12 грудня травми отримали 947 киян, з яких 832 дорослих і 115 дітей. Двоє людей постраждали від […]
лід, крига,ожеледиця, травмапункт

Можливо ви пропустили?