У НАБУ прокоментували антикорупційний флешмоб Зеленського

Заклик президента України Володимира Зеленського дзвонити на гарячу лінію Національного антикорупційного бюро та повідомляти про випадки корупції може призвести до дестабілізації роботи Бюро. Про це повідомляє Рада громадського контролю НАБУ.

У повідомленні уточнюється, що детективи НАБУ займаються тільки корупційними правопорушеннями, які зробили вищі посадові особи, і які становлять загрозу національній безпеці.

У Бюро відзначили, що через заклик глави держави гаряча лінія НАБУ може бути перевантажена дзвінками, що стосуються правопорушень, які не є підслідними антикорупційного органу. Такі дії президента, вважають в Раді, можуть привести до дестабілізації роботи НАБУ і спровокувати шквал негативу серед населення, так як багато громадян довіряють словами президента і вимагатимуть від Бюро розслідування справ, які знаходяться у не їхньому компетенції.

«Закликаємо президента розтлумачити сферу відповідальності НАБУ і вказати, що з приводу корупційних злочинів, які не входять до компетенції НАБУ, треба звертатися в Національну поліцію України, Державне бюро розслідувань і Служби безпеки України», – сказано в повідомленні.

Next Post

Цього дня у 1941 році радянські підпільники підірвали Київ

Вт Вер 24 , 2019
24 вересня у 1941 році центральні вулиці Києва були підірвані радянськими військами. Роботами по мінуванню столиці керував генерал-лейтенант Андрій Власов. Інженерне управління 37-ї армії підрозділу військ НКВС розвернуло широку програму по мінуванню міста. Працювало декілька диверсійних груп, в тому числі група Івана Кудрі – «Максима». Вперше були використані радіокеровані вибухові пристрої. Звісно, […]
Зруйнований Київ

Можливо ви пропустили?