У Києві позеленіли річки Дніпро і Либідь

В середині липня Дніпро в Києві став яскраво-зеленого кольору, вода липка і густа, немов кисіль, через квітучих в ній водоростей. Екологи кажуть, що вода в Дніпрі зіпсувалася ще рік тому. Про це пише «Сегодня».

«Київське море займає велику площу і має невелику глибину, що сприяє швидкому прогріванню. А ще там відсутня течія. В таких умовах водорості дуже сильно розростаються. Крім того, вода сильно забруднена азотом і фосфатом, що сприяють росту і розмноженню водоростей », – пояснював еколог Національного екологічного центру України Олександр Соколенко.

Фото: Сегодня

За його словами, це може призвести до того, що в річці почне гинути риба через зменшення кисню, і це погіршує якість води.

Вчоар стало відомо, що і річка Либідь стала зеленою. Правда чи має зелений колір води в річці Либідь природне або штучне походження не ясно.

https://www.facebook.com/kievtypical/videos/458490141637332/

Next Post

Серйозне ДТП під Києвом: автобус з пасажирами протаранив легковик, є жертви, - ФОТО

Пн Лип 15 , 2019
Вранці в понеділок, 15-го липня, на Житомирській трасі сталося зіткнення автобуса і легкового автомобіля. Про це повідомляє  “Інформатор“. За попередніми даними, близько 5:40, на трасі біля села Гурівщина, зіткнулися пасажирський автобус “Львів – Київ” і “Ford Mondeo”. В результаті аварії від травм, несумісних з життям, загинули водій і пасажирка, які […]

Можливо ви пропустили?