АП може переміститися в Український дім і змінити назву на Офіс президента

У команді Володимира Зеленського розглядають можливість перенесення Адміністрації Президента до Українського дому на Європейській площі.

При цьому АП змінить назву на Офіс президента.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці “Команди Зеленського”.

В ході обговорення на Банковій даної ідеї глава Адміністрації Андрій Богдан заявив, що розроблена концепція, яка передбачає перетворення АП “в сучасний європейський офіс”.

“Ми прийшли до концепції реформування Адміністрації Президента. Реформування як матеріального (приміщення і все, що ми бачимо навколо), так і ментального – перетворення АП як рудимента радянської системи в сучасний європейський Офіс президента України … Це в основному буде за рахунок грантів європейських організацій, Євросоюзу “, – заявив Богдан.

“Ми знайшли концепцію, що ми ні копійки не витрачатимемо з державного бюджету”, – додав він.

Проект передбачає реорганізацію АП по типу відкритого офісу

“Ми відходимо від назви Адміністрація і переходимо до терміну більш сучасному і європейському – Офіс глави держави, Офіс президента. Ми перетворюємо Адміністрацію Президента з органу, який займався кураторством над різними державними інституціями і був паралельний Кабінету Міністрів, в орган, який буде забезпечувати аналітичну роботу Президента. Ці директорату, які ми створимо, ми їх створимо по певних галузях. Вони будуть здійснювати: аналіз політики, того, що відбувається в країні, і будуть пропонувати Президен енту, яким чином можна впливати на проблеми “, – розповів заступник голови АП Руслан Рябошапка.

Очікується, що під Офіс президента в Українському домі буде передбачена площа близько 8 тис. Квадратних метрів. Буде передбачено “щось на зразок коворкінгу”, куди “будуть приходити громадяни з якимись ініціативами”. Крім того, буде передбачено місце для “кафешки” та спортзалу.

“Думаю, Starbucks нам піде назустріч. Starbucks, до речі, немає в Києві”, – заявив з цього приводу Зеленський.

В ході презентації Президенту запропонували два варіанти розташування його кабінету: з видом на Дніпро і з видом на Європейську площу, на яку будівлю виходить фасадом. Зеленський віддав перевагу варіанту Європейської площі, назвавши його символічним.

Next Post

Ректор КНУ скасував указ про поновлення Портнова та вибачився перед студентами

Пт Чер 21 , 2019
Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський приїхав до “Червоного курпусу” ВНЗ та заявив про скасування свого указу про поновлення екс-регіонала Андрія Портнова на посаді професора закладу. Відео розмови з ректором опублікувала організатор протесту Марина Мізраєва. https://www.facebook.com/maryna.mirzaeva/videos/1222165487971583 Леонід Губерський прибув до протестувальників після того як вони оточили його […]

Можливо ви пропустили?