На марші “безсмертного полку” у Києві поліція очікує п’ять тисяч осіб

У столиці 9 травня пройде марш “безсмертного полку”, в якому очікується участь близько 5 тисяч осіб.

Про це повідомив журналістам у п’ятницю,  3 травня, начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко, пише “УП”.

За його словами, в поліцію столиці надійшла заявка Київської міської організації ветеранів на проведення маршу “безсмертний полк”.

“Заявка на участь 5 тисяч осіб, маршрут буде колишнім – від метро Арсенальна до Парку Слави, час також – з 9 до 12″, – розповів Крищенко.

Він нагадав, що така акція вже проводилася не раз, і поліція розуміє всі можливі ризики.

Забезпечувати правопорядок під час маршу, за словами Крищенка, буде орієнтовно така ж кількість правоохоронців, як і в минулому році – близько 2 тисяч осіб.

“Ми бачимо з урахуванням політичного процесу в країні, що у однієї частини людей є якісь певні надії, а в іншої – деякі побоювання, що поліція, можливо, буде більш лояльно ставитися до заборонених символів”, – зазначив начальник столичної поліції.

“Хочу одних попередити, а інших заспокоїти, що поліція буде виконувати норми закону про декомунізацію. Є символи, які заборонені, і, як і минулого і позаминулого року, поліція буде їх вилучати, складати адміністративні протоколи, вживати профілактичних заходів”, – пояснив Крищенко.

Він також закликав патріотично налаштованих громадян надавати поліції допомогу в забезпеченні правопорядку.

При цьому він зазначив: “Ніяких ексцесів ми не очікуємо поки що. Упевнений, що все пройде спокійно, ми зможемо забезпечити цей захід з дотриманням норм законодавства, в тому числі про декомунізацію”.

Також Крищенко додав, що поки що це єдина заявка на проведення акцій 9 травня.

Next Post

Цього тижня Київ відзначить День пам’яті та примирення і 74-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Вт Тра 7 , 2019
Київ цього тижня відзначить Дня пам’яті та примирення і 74-у річницю  перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У КМДА затверджено відповідний план урочистих і культурно-просвітницьких подій, а також передбачено надання одноразової адресної матеріальної допомоги київським ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань. 7 травня у Пущі-Водиці привітають ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, які […]
ніколи знову

Можливо ви пропустили?