Стало відомо, скільки культурних цінностей зникло з Києво-Печерської лаври

Міністерство культури України перевірило основний та науково-допоміжний фонд Києва-Печерського історико-культурного заповідника – комісія не дорахувалася 10 предметів.

Наразі немає жодної інформації про те, де можуть перебувати культурні цінності.

Про це повідомила керівник прес-служби Міністерства культури Юлія Даценко.

Даценко зазначила, що про зникнення повідомили правоохоронців.

Вона також уточнила, що в період з 1988-го по 2000 рік Києво-Печерський історико-культурний заповідник передав до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври чоловічого монастиря Української православної церкви МП загалом 829 предметів.

Перевірка встановила наявність та точне місцезнаходження 815 предметів, 14 предметів не виявлено. Після завершення перевірки представники монастиря додатково надали до огляду чотири предмети з числа тих, що не були виявлені, – зазначила представниця Міністерства культури.

Перевірка тривала в період з 21 листопада по 17 грудня 2018 року.

До слова, раніше віністр культури України Євген Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили зникнення кількох цінних ікон. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Джерело: Еспрес

1 thought on “Стало відомо, скільки культурних цінностей зникло з Києво-Печерської лаври

  1. Топить, так с музыкой! Уже икон они не досчитались! А куда делись ценные картины из кабмина? Никого не посадили? Чинуши украли на миллион и все хорошо! А тут монахи- ай,яй,яй! Может сами музейщики и хапнули, а монахами прикрываются.И, главное дело возбуждено! Против кабмина не возбуждали, замяли, так сказать…

Comments are closed.

Next Post

Втрачений Київ. Кондитерська "Семадені": вишукані солодощі та останні новини

Пт Січ 11 , 2019
Уявіть собі дореволюційний Київ. Ви гуляєте по веселому, галасливому Хрещатику і хочете трохи перепочити, поїсти смаколики, послухати останні плітки. Тоді вам неодмінно потрібно було б завітати до кафе Семадені. Це був дійсно легендарний кондитерський заклад. Причому основними відвідувачами були не молоді панянки, що любили солоденьке, а амбітні біржові дільці. І стіни цього […]

Можливо ви пропустили?