Архівне фото зруйнованого провулка в центрі Києва

У Києві у кварталі між вулицями Прорізною та Хрещатиком раніше знаходився Музичний провулок, зруйнований під час Другої Світової війни.

Про це у своєму Facebook розповів канал Київ Історичний.

28 червня 1873 року відбулося урочисте закладання нової музичної школи. До закладу треба було облаштувати під’їзд, тому Київська міська дума виділила кошти та дорога була збудована від вулиці Прорізної до будівлі. Так було сформовано Музичний провулок.

У 1883 році школа була перетворена на музичне училище. Через 30 років училище стало консерваторією, а у 1934-му році при закладі були відкриті музична школа та училище. В наступному році архітектор Йосип Юлійович Каракіс прибудував до будівлі велике приміщення для музичної школи з концертним залом.

Музичний провулок разом з Хрещатиком був зруйнований 24 вересня 1941 році. Після війни провулок вирішили не відновлювати та тепер на місці колишнього проїзду арка будинку №8.

Архівне фото Києва

Next Post

Тенденції в дизайні офісів

Ср Січ 24 , 2024
Важливість зовнішнього вигляду та оформлення робочого простору для створення іміджу компанії є вже давно відомою аксіомою. Для того щоб не лише привернути увагу, але й утримати її, важливо постійно дотримуватися сучасних тенденцій. Давайте розглянемо, як правильно обрати офісне крісло зі столом, що додати або видалити з інтер’єру, щоб тривалий час […]
Офісний дизайн

Можливо ви пропустили?