Аеропорт “Київ” буде закритий на реконструкцію у 2023 році

Фото: прес-служба аеропорта “Київ”
У міжнародному аеропорту «Київ» ім. Сікорського розпочинаються роботи із масштабної реконструкції аеродрому, що передбачає подовження злітно-посадкової смуги, будівництво нових руліжних доріжок та перонів.

Про це розповів голова Ради директорів аеропорту «Київ» Денис Костржевський.

«Наразі всі авіакомпанії переходять на більш сучасні повітряні судна, які важчі, і, відповідно, не можуть літати з Міжнародного аеропорту «Київ». Саме тому було прийнято рішення зробити масштабну реконструкцію аеродрому, зокрема подовжити та зміцнити злітно-посадкову смугу (на 470 м), побудувати нові руліжні доріжки, перони та світлосигнальне обладнання. Це рішення було прийнято не нами, а Київською міською державною адміністрацією», – сказав Костржевський.

Така реконструкція дозволить підвищити клас аеропорту та примати літаки з більшою пасажиромісткістю.

“Ми плануємо зробити реконструкцію в два етапи. Цього року відбудеться проєктування. У 2022 році без зупинки польотів проводитимуться роботи з реконструкції рульових доріжок. Вони будуть йти параллельно з існуючими, тому ми можемо не зупиняти польоти”, – пояснив Костржевський.

У 2023 році роботу аеропорту припинять, для реконструкції ВПС. Для укріплення її потрібно повнітю демонтувати, замінити ґрунт і викласти нову.

“Зараз полоса із асфальтобетону. Нова буде з бетону. Підрядники запевняють, що зможуть зробити цю роботу за 8-9 місяців”, – додав він.

Реконструкція буде коштувати, як припускає голова Ради директорів аеропорту, орієнтовно від 2,5 до 5 мільярдів гривень.

 

 

Next Post

ДФС прийшла з обшуками в Київпастранс і метро

Чт Тра 13 , 2021
Державна фіскальна служба прийшла з обшуками в Київський метрополітен і Київпастранс. Підозрюють у розтраті і ухиленні від сплати податків на 9 млн грн. Державна фіскальна служба України проводить обшуки в приміщеннях комунальних підприємств Київпастранс та Київський метрополітен. Про це повідомляє пресслужба ДФС. Обшуки в приміщеннях метрополітену проходять за підозрою в ухилянні від сплати податків в сумі 9 […]
метро

Можливо ви пропустили?