Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентують виставку

18 травня – до Міжнародного дня музеїв – відкривається нова виставка «Венеція Найясніша / Venezia La Serenissima», підготовлена спільно зі Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького в рамках проекту «Європейський вимір».

Географічне розташування Венеції між Сходом і Заходом, її славетна толерантність до іноземців, її одвічна боротьба зі стихією, прагнення до свободи, її державний устрій, що ґрунтувався на владі закону та повазі до особистості – усе це робить венеціанську культуру особливо близькою нам сьогоднішнім.

На виставці представлені твори різних видів мистецтва 16 – 19 століть, які були народжені у Венеції, а також ті, що виникли під її впливом: портретний та пейзажний живопис і графіка, зокрема, мініатюри Розальби Карр’єра, картини Франческо Ґварді, Бернардо Белотто, Ґаспаре Діціані, Франческо Фонтебассо, славетне венеціанське скло і майоліка, текстиль і унікальні вироби меблярів. Більшість творів із колекції Музею Ханенків демонструватимуться вперше, після завершення ґрунтовної реставрації та досліджень.

Також музей вперше презентуватиме проект за допомогою мобільного додатку Linzar: окрім коротких анотацій в експозиції, відвідувачі зможуть скористатися детальним електронним каталогом, доступ до якого буде відкрито у виставкових залах завдяки партнерській підтримці 3MR Studio. Реалізація цього проекту є особливо важливою з огляду на тему Дня музеїв 2018 року – «Гіперпідключені музеї: нові підходи, нові аудиторії» (Hyperconnected museums: New approaches, new publics).

  • Куратор виставки – Олена Живкова
  • Вхід до музею 18 травня вільний. Урочиста презентація виставки о 16:00.
  • Графік роботи музею: з 10:30 до 17:30 (вхід до 17:00).

Афіша_Венеція Найясніша_Ханенко

Next Post

О пробках, метро и о совке

Вт Тра 15 , 2018
Приближение финала европейской Лиги Чемпионов по футболу, который состоится в Киеве, уже заметно просто невооруженным взглядом. По удивительной традиции, решено устроить фан-зону просто посреди Хрещатика, что гарантированно положит центр города в пробках. Из этого события можно сделать сразу несколько выводов о том, на каком уровне находится мышление столичных городских властей. […]
Пробка-Киев

Можливо ви пропустили?