Залежний бюджет: Чому через Київську обласну рада потерпають школярі Вишневого

23 квітня псевдоактивісти перекрили рух транспорту на центральній вулиці міста Вишневого, що у Київській області. Таким чином вони вимагали від місцевої влади добудувати міську школу.

За словами тих, хто вийшов ніби-то на протест, вони хочуть привернути увагу влади до переповненості місцевих шкіл, адже місто активно забудовується, а населення зростає. Як повідомляють власні джерела, десятки облич псевдобатьків, які вийшли на протест, неодноразово були помічені на різноманітних проплачених акціях у Києві.

Фото: Протест в Вишневом (facebook.com-volodymyr.kozachinskiy)

Без спортивного стадіону та бібліотеки, у маленьких класах змушена вчитися понад тисяча учнів школи №1 міста Вишневого, зведеної більш як півсторіччя тому. Поруч із навчальним закладом уже 10 років стоїть недобудований його другий корпус. 2014 року фінансування будівництва припинилося на фінальних стадіях і відтоді будівля стоїть пусткою.

У 2017 році мер Вишневого Ілля Діков виділив понад 24 млн гривень на завершення будівництва нового корпусу. Але стався парадокс: гроші є, проте скористатися ними не можна, бо орган, який має їх перерозподілити – Київська обласна рада – заблокована. Депутати ігнорують сесії.

Станом на кінець квітня в Київській обласній раді не прийнятий звіт на 2017 рік, не здійснений перерозподіл коштів та не прийнятий план соціально-економічного розвитку на 2018 рік.

Також стало відомо, що «активісти» мають намір повторно перекрити вулиці. У мережі поширюється допис, у якому закликають якомога більше людей підтримати «акцію».

«Внимание! Внимание! Внимание! Уважаемые жители города Вишневого, Боярки и сел в округе. Завтра, 25 апреля, в среду, в 8:00 улица Черновола будет перекрыта!!! Борьба за финансирование строительства школы №1 Вишневого продолжается!БОльшая часть родителей школы будет пикетировать на месте, то есть на пешеходном переходе.Остальные родители едут в областную администрацию и совет. Планируйте свой маршрут в объезд!!!», – йдеться у повідомленні.

Уся ця ситуація знову натискає на болючу точку міст-сателітів Києва: їх залежність від столиці. Якби її послабили, то новий корпус школи вже давно був би добудований, а гроші не залишились десь на паперах у Київській міській раді, яка просто не працює і не приймає рішення.

Тому потрібно усвідомлювати загрози, які несе таке об’єднання з Києвом, зокрема необхідність узгоджувати бюджети населених пунктів та передачу повноважень до столичних керманичів, які є представниками будівельного лобі та потенційний інфраструктурний колапс.

Нагадаємо, кому вигідне приєднання «міст-супутників» до Києва.


Джерело

Next Post

Чи потрібно повернути громаді Києва кінотеатр «Зоряний»?

Чт Кві 26 , 2018
Питання звичайно риторичне. Ні, звісно, Фонд державного майна України приймав заходи по поверненню кінотеатру «Зоряний» громаді, навіть з цією метою подав на покупця в суд, який, звісно, й програв. Зрозуміло для ФДМУ в цій «приватизації» винний покупець, тим більше всі знають від імені кого та для чого був куплений кінотеатр. […]
Кинотеатр-Зоряный

Можливо ви пропустили?