В Києві співробітниця інституту біотехнологій вкрала небезпечні штами вірусів

пташиний грип

Колишня співробітниця Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів під час процесу звільнення вкрала штами небезпечних вірусів у флаконах для подальшого збуту.

“Колишня співробітниця інституту, будучи відповідальною за підтримання виробничих і контрольних штамів вірусів, які зберігаються в Національному центрі штамів мікроорганізмів України, маючи доступ до них, привласнила небезпечні штами вірусів, які визначаються як збудники заразних хвороб тварин і можуть швидко поширюватися у значних масштабах незалежно від державних кордонів. Вона винесла з приміщення інституту флакони зі штамом вірусу особливо небезпечної хвороби – ньюкаслської хвороби птиці”, – йдеться в повідомленні генпрокуратури

Відзначається, що для приховування злочину, завсектором порушувала методику отримання головної посівної культури вірусів, навмисне зменшуючи кількість вихідних зразків для отримання нового пасажу – зараження чутливої ​​клітини з метою отримання від неї нової популяції вірусу, не повертала їх у сховище мікроорганізмів, а частину новоствореного матеріалу привласнювала.

“Зазначені штами вірусу підозрювана незаконно зберігала з метою подальшого збуту за місцем свого проживання в холодильнику, де вони були виявлені під час обшуку. Своїми діями колишня співробітниця завдала шкоди Державному науково-контрольному інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів”, – підкреслюють в Офісі генпрокурора.

Жінці повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Next Post

Гасло “Слава Україні – Героям слава” затверджено футбольним символом держави

Пт Чер 11 , 2021
Виконком Української асоціації футболу (УАФ) одноголосно (45 членів “за”) затвердив футбольні символи України. Про це у Facebook повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. “Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом “Ukraine”, на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах […]
Героям Слава

Можливо ви пропустили?