Як у 1950-х роках будували Палац спорту: архівні фото

Завдяки архівним світлинам можна побачити, як будували столичний Палац Спорту.

Фото опублікували на Facebook-сторінці “Клуб Корінного Киянина”.

“Кінець 1950-х. Будівництво Палацу Спорту”, – йдеться у підписі до фото.

На опублікованих знімках можна побачити молодих будівельників на даху споруди, процес будівництва всередині палацу, процеси закладання фундаменту та зведення стін.

Палац спорту — чотириповерхова конструкція зі скла, алюмінію та бетону. Його розміри вражають: завдовжки 138 метрів, шириною 78 метрів і висотою над спортивною ареною 18,5 метрів.

Дизайн створює відчуття простору і легкості, особливо в холах, де завдяки використанню алюмінієвих склопакетів забезпечується рівномірне природне освітлення. Сучасна система освітлення, вбудована в підвісну стелю, працює у різних режимах, що дозволяє високоякісно транслювати будь-які спортивні події через кольорове телебачення.

Київський Палац спорту був зведений за проектом архітекторів Михайла Гречини, Олександра Заварова та Юрія Євреєнова, а також інженерів Степана Реп’яха та Станіслави Чудновської. Починаючи з моменту закладення першого каменя, роботи завершили всього за 975 днів (що складає 2 роки і 8 місяців), що стало рекордно коротким терміном для такого масштабного об’єкта. Відкриття нового КПС відбулося 9 грудня 1960 року, а у 1981–1982 його докорінно реконструювали.

Палац Спорту

У 2005 році Київ був господарем пісенного конкурсу Євробачення 2005. Основні конкурсні заходи відбувались на майданчику, спорудженому в Палаці спорту.

Палац Спорту Палац Спорту Палац Спорту Палац Спорту

Сучасний вид на Палац Спорту і Спортивну площу:

Палац Спорту

Палац спорту надає послуги у сфері організації спортивних та концертних заходів, виставкової та рекламної діяльності. Під дахом Палацу проведені 16 чемпіонатів світу, близько 30 чемпіонатів Європи, 42 чемпіонати СРСР, 30 Єврокубків, 440 турнірів з 24 видів спорту, 10 турнірів серії гран-прі, 210 виставок та ярмарок, понад 4000 концертів, 20 семінарів та конференцій на різноманітні теми, а також льодові шоу та свята.

У 2005 в Палаці пройшов Пісенний конкурс Євробачення 2005.

У Палаці спорту проходять різні щорічні бізнес-заходи.

У 2012—2017 роках Палац Спорту був домашьою ареною для проведення матчів БК «Будівельник» в Українській Лізі та Єврокубках. Також станом на 2020 рік є домашьою ареною БК «Київ-Баскет».

Next Post

Що лікує дитячий психолог?

Пн Тра 13 , 2024
Дитячий психолог — фахівець, який надає психологічну допомогу. Такий професіонал не має вищої медичної освіти, тому не слід плутати психолога із психотерапевтом. На відміну від лікарів ці фахівці не можуть призначати медичні препарати. До сфери діяльності фахівців входять переважно консультування батьків та робота з дітьми щодо вирішення локальних проблем. Дитячий […]
Дитячий психолог

Можливо ви пропустили?