У Києві на зупинках з’являться укриття

Через повномасштабне російське вторгнення в Україні змушені пристосовуватися до нових умов життя – на зупинках громадського транспорту у Києві планують зробити укриття, аби люди могли там ховатися під час повітряних тривог.

Такий проєкт рішення підтримали у середу, 28 вересня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами, інформує Київська міська рада.

Депутатка Київської міської ради Ганна Свириденко нагадала, що відповідно до рішення Ради оборони міста Києва під час повітряної тривоги зупиняє рух громадський транспорт, після цього пасажири мають покинути салон та пройти до найближчого укриття.

Укриття

“Зважаючи на такі обставини, в межах зупинок наземного громадського транспорту необхідно встановити захисні конструкції, які сприятимуть підвищенню рівня захисту громадян під час ворожих обстрілів та авіаатак. Як вказує світовий досвід, зокрема Ізраїлю, облаштування “безпечних зупинок” базується на принципі їх швидкої доступності та можливості не тільки витримати руйнівну силу зброї, а й убезпечити населення від смертельної загрози”, – наголосила політик.

Вона також додала, що роботу над такими констуркціями розпочнуть уже найближчим часом. Зокрема Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з КП “Київпастранс” уже доручили протягом одного місяця розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів задля створення фонду захисних конструкцій цивільного захисту в межах зупинок наземного громадського транспорту в місті Києві.

Next Post

Як захистити себе під час ядерного удару

Пт Вер 30 , 2022
Як захистити себе під час ядерного удару, прості правила які треба знати ✅Якщо прозвучало попередження про неминучий ядерний удар, негайно прямуйте до найближчого сховища. Найкращий варіант — це штатне бомбосховище, підземна станція метро або підвал із залізобетонним перекриттям (залізобетон ефективно захищає від радіації). Майте на увазі, що метро закриється через […]
Ядерний удар

Можливо ви пропустили?