Розробники української соцмережі Sl8 випустили криптовалюту на підтримку ЗСУ

Новий закон про криптовалюти відкриває для українців безліч можливостей. Одною з таких скористалася команда Sl8 – української соціальної мережі, що просуває масову адопцію криптовалюти – створивши спеціальну валюту UAF на підтримку Збройних Сил України.

UAF

UAF, або Ukrainian Armed Forces coin – це “мемна” криптомонета, що дорожчатиме за рахунок підвищення цікавості до неї на ринку. На популярність UAF працює і логотип монети, стилізований медоїд, і додаткові проєкти, що запускає команда монети. Серед них – щотижневі комікси за мотивами воєнних історій, криптоаукціони картин відомих митців та конкурси серед підписників у соцмережах.

Принцип роботи UAF такий: усього випущено 10 млрд. монет, і їхня кількість збільшувати не може. Щогодини 375 000 UAF обмінюються на стабільні криптомонети (USDC, що завжди дорівнюють 1 долару США) та складаються на гаманець зберігання, з якого закриватимуться поточні потреби ЗСУ. Наразі планується використати ці кошти для придбання тепловізорів.

Чим більше на ринку купують UAF, тим кращий стає курс монети до долара, і тим більше доларів переводиться на гаманець зберігання щогодини. Від купівель виграє як команда UAF, що отримує більше коштів на потреби ЗСУ, так і покупці, які зможуть пізніше продати монету дорожче.

Проєкт було запущено 17 березня. Станом на 9 квітня було зібрано 24 608 доларів США. Наразі на рахунок поступає близько 45-48 доларів на годину, в залежності від коливання курсу.

9 квітня на частину зібраних коштів були придбані перші два тепловізори з чотирьох запланованих. Зараз вони прямують до спецпідрозділу.

Рух коштів по всіх гаманцях є цілком прозорим. Подивитися на нього можна у режимі онлайн у мережі Stellar та за посиланнями на сайті проєкту https://uafcoin.com/

Next Post

Дорога Україно! Есе народного письменника Азербайджану Афаг Масуд

Пт Кві 22 , 2022
Що ж це наробили з Тобою?.. У що перетворили чисту синяву небесних висот Твоїх, білі хмари, родючі землі, з ароматом пшеничних полів?.. Нині хмари Твої проливають сльози… Окутуючи туманом вибухи снарядів, полум’я ракет, що встромляються в Твої груди, намагаються загасити вогонь кривавої війни холодними дощами, ніжною мрякою… Земля ж Твоя, […]
Афаг Масуд

Можливо ви пропустили?