ДАБІ дозволила побудувати 10-поверхову «багатофункціональну церкву»

церква

Нова будівля підніметься на 10 поверхів і буде складатися з 176 апартаментів

Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) 31 серпня видала дозвіл № ІУ013210813647 на будівництво багатофункціонального храмового комплексу на лівому березі Києва.

«Багатофункціональна церква» розміститься по вулиці Зарічна, 45 (Дарницький район столиці), поруч з уже діючим храмом Московської церкви – Святого Євангеліста Іоанна Богослова, йдеться на форумі gdevkievezhithorosho.

Відомо, що нова будівля підніметься на 10 поверхів і буде складатися з 176 апартаментів. Підземного або наземного паркінгу, а також торгових приміщень у проєкту не передбачено.

Спроєктували комплекс в ТОВ «Статус-Буд-2» (архітектор Попов А.В.). Ця ж компанія виступить і генпідрядником майбутнього будівництва. Замовником будівництва виступає ТОВ «Столичний Актив».

Будівництво буде вестися на ділянці, яка призначена для розміщення «Громадський та релігійних організацій для будівництва, експлуатації та обслуговування храму Святого Євангеліста Іоана Богослова».

Раніше опитані виданням KV експерти заявляли: законно збудувати на цій землі багатоповерхівки неможливо. Але характеристика проєкту як «багатофункціонального» дає змогу успішно прокрутити оборудку, за якою під виглядом багатофункціонального храму буде збудований черговий житловий комплекс.

Найпростіший спосіб – спорудити його під виглядом апарт-готелю, де квартири називають апартаментами. Такі проєкти офіційно належать до громадської забудови, і експерти стверджують, що такі схеми легалізації в Києві застосовувалися неодноразово.

«Тож є обґрунтовані підстави вважати, що під прикриттям московської церкви у столиці хочуть втулити на громадську землю чергову житлову забудову, назвавши її «багатофункціональним храмовим комплексом», – писало видання.

Джерело

 

Next Post

Аеромедична служба врятувала ще одне життя

Ср Вер 8 , 2021
Напередодні, 7 вересня, із Фастова до Києва вертольотом транспортували 35-річну жінку на кінцевих термінах вагітності із розривом стравоходу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я. Вказано, що нині пацієнтка перебуває у Київській обласній клінічній лікарні, її стан стабільний, проте потребує постійного спостереження спеціалістів. «Нагадаємо, що у межах проекту з аеромедичної […]
аеромедична

Можливо ви пропустили?