Що насправді трапляється зі сміттям, яке сортують кияни?

сортування

Багато великих компаній, які працюють у столиці, пропонують киянам можливість роздільного збору відходів, обіцяючи, що з таких контейнерів воно поїде на переробку.

Про це повідомляє столичне інтернет-видання.

Журналісти hromadske і Texty.org.ua провели шпигунський експеримент. Вони сховали у пляшках сім трекерів, які визначають місце перебування в реальному часі. Ці датчики, які можна відстежувати онлайн, у пляшках потрапили до контейнерів для пластику. Під приціл експерименту потрапили контейнери METRO, NOVUS, WOG, McDonald’s, Сільпо, а також – муніципальні контейнери, якими опікується столичне КП «Київкомунсервіс».

Великі компанії, які розповідають про своє дбайливе ставлення до довкілля і турботу про людей та природу, просто дурять киян. Упродовж десяти днів організатори експерименту стежили за даними з трекерів. Два із них спіткала невдача – сигнал трекера із контейнера McDonald’s зник, швидше за все, вміст контейнера завантажили у сміттєвоз, щоб везти на звалище, а у таких машинах спеціальний прес трамбує відходи, тож пляшку з трекером, очевидно, розчавило.  На заправці WOG трекер лежав доти, доки не розрядилася батарея.

Зате пляшки із трекерами із контейнерів торгових мереж, оминаючи сортувальні лінії, зразу поїхали на сміттєвий полігон номер 5 у Підгірцях. Там відходи, роздільно викинуті довірливими киянами до спеціальних контейнерів, закопали у землю. Це не просто обман, це цинічний обман, після якого представники цих компаній ще намагаються «ліпити» пояснення у дусі «містяни самі винні», мовляв, неправильно викидають свій непотріб.

Із усіх компаній, які мимоволі брали участь у шпигунському експерименті, порядним виявилося лише комунальне підприємство «Київкомунсервіс», яке повезло вміст контейнерів на сортувальну лінію і далі – на переробку.

Раніше ми повідомляли, що брат київського мера вступив до лав тероборони.

Next Post

Київський бренд продавав дорогі сережки із забороненою радянською символікою

Чт Лют 3 , 2022
Столичний бренд одягу та аксесуарів “БРЕНЬ” активно рекламував прикраси з радянською символікою. Такий “модний креатив” недуже сподобався користувачам соцмереж. Специфічні прикраси, як виявилося, досить дорого коштують. Засновник бренду – столичний стиліст Валентин Брень, відомий своїм епатажем у світі моди. Сережки з гербом СРСР являють собою величезні кола з зірками золотого […]
сережки

Можливо ви пропустили?