В Києві триває масштабна акція протесту під КСУ

Під Конституційним Судом проходить акція на знак протесту проти скасування антикорупційної реформи.

Як передає кореспондент Київ Інформу, біля КСУ зібралось захід кілька тисяч осіб.

КСУ, протест

Люди тримають у руках плакати із надписами “Корупційний Сходняк України”, “КСУ: скасовує декларації; Майдан (крадеться)”,

“Всі зв’язки з РФ суддів КСУ і людей, які їх контролюють, мають бути зупинені кримінальними розслідуваннями і кримінальними покараннями. Тоді буде справді очищення суду. А після очищення КСУ парламент, де у Президента є більшість, під контролем всієї України має прийняти закон, за яким в КС можуть потрапляти лише справжні конституціоналісти, люди з кришталевою репутацією, люди з розумінням, що таке Конституція і що вони слугують лише українському суспільству”, – зазначили організатори.

КСУ, протест

КСУ, протест

КСУ, протест

На акції також присутні активісти Катерина Бутко, Сергій Стерненко, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін та інші.

Активісти також символічно принесли під КСУ для суддів, які голосували за таке рішення, валізи та спільний квиток до Ростова. Зокрема, плакат у вигляді символічного квитка наклеєний на металеву огорожу перед судом із зображенням експрезидента Віктора Януковича і даними як на посадочному документі на символічний потяг “Київ-Ростов”.

КСУ, протест

КСУ, протест

На цьому символічному квитку зазначається, що він – на вантажний вагон, пропонований сервіс – кайданки, а місця – за ґратами.

КСУ, протест

Біля огорожі протестувальники запалили фаєра та дими.

 

Поруч із огорожею під КС стоїть кордон із правоохоронців.КСУ, протест

КСУ, протест

Організатори – Центр протидії корупції, Автомайдан, Фундація DEJURE, Рух опору капітуляції.

Фото: Роман Пєтушков

 

Next Post

У Києві на Подолі горів історичний будинок

Пт Жов 30 , 2020
У Києві 29 жовтня майже згоріла пам’ятка архітектури. Будинку понад 180 років. Пожежники довго їхали на виклик – вогонь доволі сильно встиг його зруйнувати. Пожежа сталась у будинку на вулиці Волоська, 5 у Подільському районі. Старовинна садиба перебуає у приватній власності, але господарі його покинули. Через відсутність уваги до пам’ятки з боку […]
згорів будинок на Подолі

Можливо ви пропустили?