У Києві вулицю Єрмака можуть перейменувати на вулицю Черчилля

Черчилля

На сайті Київради зареєстрували петицію про перейменування вулиці Єрмака у вулицю сера Вінстона Черчилля.

У Києві вулицю Єрмака хочуть перейменувати на честь британського прем’єр-міністра сера Вінстона Черчилля. Про це свідчать дані на сайті петицій Київської міськради.

Автор звернення Віктор Трегубов, зазначив, що вулиця в Оболонському районі, яка пролягає від проспекту Степана Бандери через вулицю Куренівську, названа на честь Єрмака Тимофійовича – донського отамана, який в XVI сторіччі завоював західний Сибір та включив землі сибірських народів до Московської держави.

“Єрмак, який став уособленням завойовницької, імперської політики Росії, є частиною історії нашого ворога і не має жодного відношення до України. На його честь не має називатися жодна з вулиць нашої столиці. Адже назви вулиць будь-якого міста формують парадигму культурного простору, в якому це місто перебуває”, – зауважили у петиції.

 

За словами автора, на тлі загрози військового вторгнення Росії в Україну особливо важливою є підтримка і посилення дипломатичних зв’язків з партнерами.

“Велика Британія є нашим надійним другом і партнером, і британці не словом, а ділом довели, що підтримають нас у нашій біді. Одним з жестів дружності і вдячності може бути перейменування однієї з вулиць Києва на честь сера Вінстона Черчилля – британського державного діяча XX століття, який у 1940—1945 та 1951—1955 роках був прем’єр-міністром Великої Британії і запам‘ятався всьому світу як борець проти кровожерних диктатур”, – пише Трегубов.

Петиція зареєстрована 26 січня і вже набрала 771 підпис. Для розгляду Київрадою вона має зібрати 6 тисяч голосів за 58 днів.

Раніше ми повідомляли, що в Києві жінка намагалась вистрибнути з 12 поверху разом з маленьким сином

Next Post

Добровольцям тероборони дозволили застосовувати стрілецьку зброю

Пт Січ 28 , 2022
Верховна Рада внесла зміни до законодавства щодо національного спротиву та дозволила добровольчим формуванням тергромад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю. За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів. «Члени добровольчих формувань територіальних громад мають право застосовувати під час виконання завдань територіальної оборони особисту мисливську зброю, стрілецьку зброю, інші види […]
тероборона

Можливо ви пропустили?