Петиція про скасування військового обліку для жінок набрала потрібні 25 000 голосів

Електронна петиція на сайті президента про скасування наказу Міноборони від 11 жовтня щодо розширення переліку професій та спеціальностей, представниці яких підлягають військовому обліку, набрала необхідні для розгляду голоси.

Станом на 17:40 петиція, менше ніж за 4 дні, набрала більше 26 тисяч голосів при необхідних 25 тисячах.

У петиції пропонується скасувати наказ Міноборони № 313 від 11 жовтня, що значно розширює перелік професій та спеціальностей, представниці яких підлягають військовому обліку, і користуватися переліком лише тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14.10.1994.

Нагадаємо, 11 жовтня Міноборони видало наказ №313, який перелічує трохи більше 100 професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов’язує жінок цих професій стати на облік військовозобов’язаних.

Документ набув чинності 17 грудня. Жінки повинні будуть стати на облік, якщо їхня професія входить до розширеного переліку і вони придатні до військової служби за станом здоров’я і віком (від 18 до 60 років).

Next Post

У Києві зафіксували випадки зараження штамом коронавірусу «Омікрон» — заступник Кличка

Вт Гру 28 , 2021
У Києві вже зафіксували випадки зараження новим штамом коронавірусу «Омікрон». На думку фахівців, цей штам є більш заразним, ніж «Дельта», проте вакциновані пацієнти хворіють у легкій формі. Про це написав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у Facebook. Заступник міського голови закликав дотримуватися карантинних обмежень, встановлених урядом. Наразі Київ перебуває в «жовтій […]
омікрон

Можливо ви пропустили?