Будівлю КМДА підсвітили кольорами ЛГБТ

ЛГБТ

У п’ятницю у Міжнародний день прав людини будівлю Київської міської державної адміністрації підсвітили кольорами ЛГБТ-символіки.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Ініціатори акції – правозахисна організація Amnesty International Ukraine та громадська організація KyivPride. За словами директора Amnesty International Ukraine Оксани Покальчук, в Україні ні законодавча база, ні правоохоронні органи не можуть забезпечити належного захисту ЛГБТКІ-людей. Саме тому у Міжнародний день прав людини вирішили привернути увагу до цієї проблеми, щоб покласти край систематичному залякуванню, цькуванню та насильству.

“Столиця України має демонструвати приклад для наслідування – тут кожному та кожній, незалежно від віку, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності має бути безпечно. Злочини на ґрунті нетерпимості мають розслідуватися належним чином”, – йдеться у повідомленні.

За даними правозахисного ЛГБТ Центру «Наш світ», у 2020 році зафіксовано 188 випадків дій на ґрунті гомофобії та трансфобії, дискримінації та інших порушень прав ЛГБТ+ людей. Із них 177 випадків відбулися у 2020 році, а решта – 11 випадків – трапилися у 2019 році.

Next Post

У Києві медики витягли зі стравоходу дівчини- підлітка19-сантиметрову зубну щітку

Сб Гру 11 , 2021
Нещодавно до столичної лікарні Охмадит потрапила дівчинка, яка проковтнула 19-сантиметрову зубну щітку. На щастя, медикам вдалося дістати сторонній предмет з дівчинки ендоскопічно під загальним наркозом. «На жаль, це вже третій випадок, коли через бажання зберегти фігуру і не погладшати, дівчата віком від 15 до 17 років в підсумку стали пацієнтами відділення діагностики», — зауважила завідувачка відділення діагностики Дарія Вороняк. Медик пояснює, що кожна […]
Охматдит

Можливо ви пропустили?