Завтра одноразові пакети в Україні стануть платними

пакет екология

В українських магазинах з 10 грудня 2021 року одноразові пластикові пакети стануть платними. Їх продаватимуть за ціною від 2 до 3 гривень за торбинку.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України.

Для адаптації та виведення з обігу пластикових пакетів надають три місяці.

Ціни на пакети будуть такими:

пакет без ручок і без бічних складок – 2 грн;
пакет без ручок з бічними складками – 2,50 грн;
пакет з ручками і з бічними складками – 3 грн.

Використовувати пластикові пакети буде заборонено в усіх сферах обслуговування, їх надаватимуть лише за гроші. За безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів суб’єктів господарювання каратимуть штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого ж порушення – у розмірі від 3400 до 8500 грн. Виняток становлять біорозкладані пакети для упаковки у виробництві.

Згідно із законом, вимога про платність пакетів не поширюється на пластикові пакети, що розкладаються, і надтонкі, що призначаються для первинного пакування риби, м’яса, сипучих продуктів і льоду. Використання таких пакетів дозволено до 1 січня 2023 року.

Next Post

Пішов з життя легендарний вболівальник "Динамо" Парамон

Пт Гру 10 , 2021
У віці 66 років помер визначний вболівальник столичного футбольного клубу “Динамо” Сергій Заборовський, відомий фанам як Парамон. Про це інформує офіційний сайт клубу. «На 67-му році життя зупинилося серце одного з найвідданіших вболівальників нашої команди – Сергія Заборовського, відомого у динамівській спільноті як Парамон. Шанувальник київського «Динамо» з дитинства, Сергій понад 50 […]
Парамон

Можливо ви пропустили?