СБУ: в київських лікарнях розікрали 2 мільйони гривень на апаратах ШВЛ

ШІВЛ

Служба безпеки України спільно з київськими поліцейськими викрили розкрадання службовцями київських лікарень майже 2 мільйонів гривень, виділених на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень.

Про це повідомляює пресслужби СБУ

 “Співробітники СБУ викрили службовців медичних закладів Києва на розкраданні коштів, виділених на боротьбу з пандемією COVID-19. За попередніми даними, через злочинні махінації зловмисники привласнили майже 2 млн грн”.

За версією СБУ, “схему” організували бухгалтери Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Апарати ШВЛ купляли у підприємців-спільників за ціну, в яку включений ПДВ. Однак, у законодавстві передбачено звільнення від сплати ПДВ для закупівлі апаратів ШВЛ. Також у “схемі” організували закупівлю анестезіологічних систем.

Правоохоронці повідомили про підозру головному бухгалтеру закладу за кримінальною статтею 367 – “Службова недбалість”.

У ході розслідування в Службі безпеки зібрали докази скоєння подібних злочинів ще в кількох державних установах.

Next Post

Голівудський актор Шон Пенн відвідав Київ

Ср Лис 17 , 2021
Уперше до столиці приїхав американський актор, режисер та продюсер Шон Пенн. Тут він записував інтерв’ю до документального фільму про Україну та побував в центрі Києва, на Алеї Героїв Небесної Сотні. На цьому пам’ятному місці Шона Пенна зустрів директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло. «Запросив його вдарити […]
Шон Пенн

Можливо ви пропустили?