Локдаун у Києві триватиме не менше місяця – Віталій Кличко озвучив перспективи карантинних обмежень

карантин

За оцінками і прогнозами фахівців, локдаун у Києві може тривати щонайменше протягом місяця. А пік чергової хвилі захворюваності на коронавірус у столиці – ще попереду. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

«Але, якщо через два-три тижні ми побачимо, що захворюваність піде на спад, якщо ми підійдемо до критеріїв «помаранчевої» зони, відповідно до цього комісія з надзвичайних ситуацій міста буде ухвалювати рішення про послаблення деяких обмежень. На сьогодні, на жаль, такої тенденції поки немає. І піку захворюваності, як зазначають фахівці, вірусологи, лікарі, ми ще не досягли» – наголосив Віталій Кличко.

«Поки що ситуація складна, але стабільна і контрольована. Головне – аби не сталося інфекційного вибуху, коли кількість хворих перевищуватиме кількість ліжок в лікарнях. Це може призвести до колапсу медичної системи», – підкреслив міський голова столиці. Він зазначив, що сьогодні 99% госпіталізованих з важким перебігом хвороби у столичних медзакладах – невакциновані пацієнти. «Реанімації в лікарнях столиці вже майже заповнені. Місця ще є, але ми підходимо до критичної межі», – наголосив Віталій Кличко.

 

Next Post

В Києві відкрились центри підтримки, де допоможуть сгенерувати сертифікат вакцинації

Вт Лис 2 , 2021
Як отримати COVID-сертифікат без цифрового підпису – про це та інше розказують в центрах підтримки “Дії”. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. “Запускаємо пункти команди підтримки Дії з COVID-сертифікатами офлайн у Києві. Ми підкажемо, як вам одразу після вакцинації самостійно згенерувати сертифікат“, – зазначив міністр. Пункти підтримки працюють уже в таких […]
COVID сертифікат

Можливо ви пропустили?