Аеропорт «Київ» закриють на реконструкцію у 2024 році

Фото: прес-служба аеропорта “Київ”

Будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону, яке буде мати міцність PCN 72. Довжину смуги в ході робіт хочуть збільшити на 460 метрів до 2770 метрів.

Про це пише  avianews, з посиланням на слова голови ради директорів підприємства Дениса Костржевського.

За його словами, плани на 2022 рік включають підготовку проекту реконструкції аеродрому. Самі роботи можуть початися в 2023 році і триватимуть 2 роки.

«На 2023 рік заплановано реконструкцію аеродрому без закриття аеропорту на прийом рейсів. Вона включатиме роботи на руліжних доріжках », – повідомив Костржевський.

За оцінками аеропорту, бюджет робіт може скласти від 2,5 до 4 млрд грн. У «Майстер-Авіа» очікують, що ці гроші виділить Київська міська рада як власник аеродрому в Жулянах. Але підприємство не хотіло б, щоб будівництво перетворилося на довгобуд, зазначив Костржевський.

Найбільша базова авіакомпанія в Жулянах Wizz Air готова перейти в аеропорт Бориспіль на час реконструкції смуги. При цьому президент лоукостера Роберт Кері запевнив, що після завершення робіт Wizz Air повернеться в Жуляни.

Зараз київський аеропорт не може приймати з повним завантаженням авіалайнери Airbus A321, на які переходить лоукостер. Це робить неможливим виконання з Жулян далеких рейсів на A321 з повними баками пального. Через це рейс Абу-Дабі-Київ Wizz Air запустив в аеропорту Бориспіль.

Також один з двох курсів смуги отримає інструментальну систему посадки ILS категорії II ICAO. Це дозволить літакам сідати в «Києві» при видимості не менше 350 метрів. Зараз в аеропорту працює ILS категорії I ICAO. В результаті польоти припиняються, коли видимість падає менше 800 метрів.

Роботи по реконструкції аеродрому також включатимуть посилення покриття руліжних доріжок і перону зі стоянками для літаків, щоб їх могли використовувати більш важкі авіалайнери.

Джерело

Next Post

Забудовник через суд намагається повернути собі землю в Пирогово

Сб Жов 16 , 2021
Столична прокуратура в березні через суд скасувала незаконну реєстрацію великої ділянки землі біля Пирогова. Тепер забудовник спробує повернути її собі через подачу апеляції, повідомляє столичний активіст Михайло Погребиський. За його словами, засідання відбудеться у вівторок, 19 жовтня. «Оскільки забудовник програв справу в першій інстанції, а саме: суддя Господарський cуд міста Києва Трофименко […]
Пирогово

Можливо ви пропустили?