На річці Либідь відновлять русло і реконструюють гідротехнічні споруди

На річці Либідь реконструюють гідротехнічні споруди із відновленням екологічного та санітарно-гігієнічного стану. Основною метою проекту є відновлення (ревіталізація) усього русла річки, разом із берегами та зоною рекреації. Згідно із розпорядженням КМДА № 1039, здійснити роботи мають до 31 грудня 2021 року, повідомляють у КМДА

Зокрема, передбачені реконструкція гідротехнічних споруд, роботи з берегоукріплення, розчищення берегів, можливе розкриття ділянок русла за рахунок зміни типу берегоукріплення, очищення дощових поверхневих стоків, створення громадського простору для відпочинку, благоустрій у межах прибережних захисних смуг тощо.

Замовником робіт визначено комунальне підприємство «Плесо». На сьогодні вже розроблено техніко-економічне обґрунтування, виконано проектні роботи на ділянці 670 м вище на 135 м за течією від мосту проспектом Дружби Народів у Голосіївському районі та отримано експертний звіт.

У 2019 році планується продовжити будівельні роботи на ділянці 670 м вище на 135 м за течією від мосту проспектом Дружби народів і проектні роботи на ділянках 1‑а черга (довжиною 1950 м) та 2-а черга (довжиною 864 м), розпочати проектні роботи на інших ділянках.

Next Post

Троєщина. Від "Раю" до одного з найвідоміших мікрорайонів Києва

Пт Чер 14 , 2019
Вигурівщина-Троєщина – саме такою є офіційна назва другого за розміром житлового масиву в Києві. Він займає площу у 3 265 гектарів, а станом на 2012 рік чисельність населення складала більш ніж 267 тисяч осіб. Для порівняння, це більше, ніж в Хмельницькому, Рівному, Чернівцях та Івано-Франківську. Звідки ж походить така назва, […]
Троещина

Можливо ви пропустили?