У Києві хочуть зробити кишенькові сквери: що це таке і де вони з’являться

У Києві пропонують облаштувати більше кишенькових скверів. Їх ще називають прибудинковими. Ініціатори ідеї хочуть прикрасити житлові двори, зробити сквери в пішій доступності до людей і створити комфортні умови для прогулянок місцевих жителів.

Деякі кишенькові сквери вже з’явилися на вулиці Татарській, на проспекті Академіка Глушкова, на перетині вулиць Гонти і Теліги. У 2021 році фахівці хочуть створити і відкрити ще більше прибудинкових зон відпочинку.

Що являє собою кишеньковий сквер

Це невеликі зелені зони відпочинку, які знаходяться в спальних районах біля житлових будинків. Вони потрібні для тих, кому проблематично або затратно їздити по місту кожен день, щоб потрапити у великий парк або сквер.

Великі зони відпочинку в мегаполісах знаходяться далеко. Створення кишенькових скверів дуже актуально в Польщі, тому в “Київзеленбуді” взяли у них приклад такої ідеї.

Де з’являться кишенькові сквери

Для створення таких скверів не буде потрібно багато коштів. Головне – це враховувати певні технічні моменти: теплотраса і різні інженерні комунікації. Щоб ініціювати кишеньковий сквер, жителям можна звернутися з проханням до місцевих депутатів.

Дніпровський район – вулиця Ентузіастів, 3/1.

На локації облаштують лавки, урни для сміття, автономне освітлення на сонячних батареях, дитячий майданчик з м’яким покриттям і місце для гри в шахи. Сквер повинні відкрити до кінця травня 2021 року.

"Сегодня"

Голосіївський район – вулиця Лятошинського, 26Б.

Тут буде великий спортивний майданчик, прогулянкова стежка, новий газон, кругові лавки навколо дерев і так далі.

"Сегодня"

Солом’янський район – вулиця Машинобудівна, 25А.

На території збираються облаштувати дитячий та спортивний майданчики, місце для вигулу собак, сучасне освітлення, пандуси, пішохідні доріжки, більше дерев і багаторічних рослин.

"Сегодня"

 

Деснянський район – між житловими будинками проспекту Маяковського і вулиці Бальзака.

На площі 2,4 гектара буде липова алея з велодоріжками, дитячим майданчиком, з відремонтованими підходами до будинків, з новим освітленням тощо. Відкриття заплановано на липень 2021 року.

"Сегодня"
Раніше ми повідомляли, що ще одна школярка покінчила з життям.

Next Post

НАЗК зупинило державне фінансування Слуги народу

Пн Бер 1 , 2021
Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування партії Слуга народу. НАЗК виявило неточності та порушення у звітах політичної партії, а також ознаки кримінальних правопорушень через порушення порядку фінансування, службового підроблення та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (у документах двох звітних періодів). Глава партії Слуга Народу Олександр Корнієнко повідомив, що вони з’ясовують […]

Можливо ви пропустили?